Ik ben Jorien Buysse en samen met mijn paard Vinur heb ik afgelopen jaren al een mooie ontdekkingsreis mogen afleggen. Gelukkig valt er nog veel meer te ontdekken en ontwikkelen wij steeds verder als team.

Als achtjarig meisje ben ik begonnen met paardrijlessen op de manege. Toch duurde het nog meer dan 20 jaar tot ik mijn eerste eigen paard kocht. In 2015 kwam het er dan toch van en kwam Vinur in mijn leven.

Vinur staat met zijn ijslandervrienden in het bos, een mooiere plek voor hem kan ik niet bedenken. De naam ‘het Bospaard’ is dan ook een verwijzing naar Vinur, mijn grote vriend en leermeester. Met hem heb ik al zo veel mooie dingen mogen ontdekken over paarden.

Toen hij bij mij kwam werkte ik voornamelijk volgens de methode van Parelli. Maar ik ontdekte steeds vaker dat dit niet helemaal bij Vinur paste. En  misschien ook niet meer bij mij. Eind 2017 leerde ik Intrinzen kennen en was eigenlijk direct enthousiast. Vinur en ik zijn hiermee gaan experimenteren, maar deden dit nog naast de andere trainingen. Maar langzaam aan werd deze manier van werken steeds meer onze eigen manier en inmiddels is deze manier van denken volledig verweven in de training.

Naast Vinur train ik ook één van de andere paarden in de kudde: Bliki. Bliki is de tegenpool van Vinur en juist daardoor leer ik weer opnieuw naar uitdagingen te kijken, word ik uitgedaagd om mijn creativiteit te gebruiken en ontdek ik weer veel nieuwe dingen.

Cursussen en opleidingen

Intrinzen gerelateerde cursussen die ik gedaan heb zijn:

  • Pain science & performance course van Kathy Sierra
  • Project Proprius van Kathy Sierra en Steinar Sigurbjörnsson
  • 3 daagse clinic met Steinar Sigurbjörnsson 2019 in Arnhem: Praktijkdeelnemer met Vinur
  • 3 daagse clinic met Steinar Sigurbjörnsson 2020 in Arnhem: Praktijkdeelnemer met Bliki
  • 3 daagse clinic met Steinar Sigurbjörnsson 2020 in Heiloo: Toeschouwer